psychomotorische therapie >> kosten >> vergoeding

Vergoeding van PMT behandeling is mogelijk

1. Het is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering  om te declareren, zonder dat uw eigen risico wordt aangesproken. Hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullend pakket.

klik hier op vaktherapie.nl of nvpa.org voor de actuele vergoedingen.

NB Ik ben verbonden aan de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB) en sta in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Beide beroepverenigingen hebben klachtenreglement & tuchtcommissie e.d., die noodzakelijk zijn voor de zorgverzekering.

 

2. Een instelling (zoals Invivo in Zeist) kan Al Doende inhuren voor de PMT behandeling, cliënt/kind of gezin dient dan aangemeld te zijn bij Youké.

3. In samenwerking met een psycholoog, kan PMT als deelbehandeling ingezet worden, vergoeding gaat dan via zorgprestatiemodel van de psycholoog.

4. Bij volwassenen is soms vergoeding door reïntegratiebureau of werkgever mogelijk.

5. Bij de gemeente is het (soms) mogelijk om een persoonsgebonden budget (PGB) aan te vragen, waaruit de PMT behandeling betaald kan worden.

6. Mensen kunnen ook besluiten zelf te betalen... Voor tarieven zie kosten-tarieven. Een offerte kan aangevraagd worden bij info@aldoenzezeist.nl

 

Let op: ZILVEREN KRUIS heeft PMT per 1-1-2022 geschrapt uit de vergoedingen: zie ook https://fvb.vaktherapie.nl/nieuws/382766/Zilveren-Kruis-schrapt-vaktherapie-voor-jeugd-uit-de-aanvullende-verzekering-

 

NB De gemeentes Zeist, De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede (ZUID OOST UTRECHT) hebben de contracten met vaktherapie/PMT voor jeugd opgezegd. Bezwaar maken hiertegen wordt op prijs gesteld.