psychomotorische therapie >> therapeut >> ervaring

Mijn naam is Lily Musters. Ik ben sinds 1993 psychomotorisch therapeut.

Ik kijk graag breed, dus en het lichaam èn de psychosociale kant.

In 1981 studeerde ik af aan de Academie voor Fysiotherapie in Breda. Naast volwassenen met lichamelijke en psychosomatische pijnklachten, werkte ik met kinderen die een achterstand in de sensomotorische ontwikkeling hadden.

Ervaring als psychomotorisch therapeut deed ik op met volwassenen met psychische en psychiatrische problematiek, gezinnen met interactieproblemen, kinderen/jongeren met psychosociale problemen & psychiatrische problematieken, personen (ook volwassenen) met een verstandelijke beperking, kinderen met (psycho)motorische achterstand. Mijn werkplekken als psychomotorische therapeut:

  • 1992-1993 Kinderpsychiatrische kliniek van het Sofiaziekenhuis (stage HBO-VO)
  • 1990-1999 Pedologisch instituut Saltho, voorheen de Hondsberg in Oisterwijk, waar ik kinderen met psychiatrische problemen plus een verstandelijke beperking behandelde.
  • 1996-1999 Dagbehandeling RMPI & Riagg (jeugdpsychiatrie) te Hellevoetsluis, waar de afdeling PMT voor jeugd opzette.
  • 1999-2008 GGZ middenBrabant  (nu GGZ Breburg) in Tilburg, waar ik PMT voor jeugd en gezin vormgaf  en verder PMT aan  volwassenen individueel en in de adem&ontspanningsgroep.
  • 2003-heden in eigen praktijk Al Doende, waarbij  vanaf 2003 -tot hun faillissement in 2011- een intensieve samenwerking met Zonnehuizen (nu Intermetzo).
  • 2013-2018 Bartimeus (instelling voor slechtzienden en blinden) in Zeist.